24.03. – 31.03.2019

KANADA POWDER HIGHWAY TRIP

U karijeri svakog ljubitelja skijanja Kanada ima posebno mjesto. Definitivno je na popisu želja mnogima, ali se na prvi pogled se čini nedostupnim, previše zahtjevnim, previše skupim i osobito previše daleko. Ništa od toga nije istina.
Freeride:
Staze:
Kondicija:

Rocky Mountains –Stjenovite planine u British Columbia dom su samih skijaških superlativa. Najpoznatiji među njima svakako je “prašak šampanjca”, svježi suhi snijeg, koji je doista kao pjena šampanjca, a kada ga doživite,  samo osjećate potrebu za još. Ali, ako si priuštite Heli skijanje, onda je to samo još, još i još…

Beautiful BC –kao što piše na svakoj registarskoj ploči vozila u British Columbia, ona nudi također skijališta koja mogu biti na prvi pogled malena  u smislu broja žičara, ali nude ogroman broj terena u koje su uključeni i tereni s visinom razlikom većom od 1000 m nadmorske visine,  različitih težina, olimpijska mjesta, svjetske kupove i na kraju ogromnu ponudu terena za skijanje izvan uređenih staza,  koje su za razliku od Europe i službeno dio skijališta. Fernie, Panorama u Kicking Horse su skijališta koja će promijeniti vaš pogled na skijanje. U rezervi tu su još Lake Louise, Revelstoke i Sunshine Village.

Hamburgeri na tisuću i jedan način, lokalna piva, slanina s jajima za doručak i zabava na Dan sv. Patrika samo su komadić druge – večernje plate kanadske medalje.

Svi skijaši i zaljubljenici u skijanje, to je putovanje koje si jednostavno trebate priuštiti.

Ne odgovaramo za pad entuzijazma prema europskim skijalištima.

Powder Highway program:

1. DAN

Nakon slijetanja u Calgary,  čeka nas lijepa vožnju do naše prve stanice – Fernie. Nakon smještaja u sobe na redu je zabavno upoznavanje i test kanadske prehrane.

2. DAN

jutarnji kickoff, prezentacija skijališta i prve osnovne upute za ponašanje na stazama i izvan njih. Skijanje u Ferni i prvi kontakt s pravim pršičem, uvodni zavoji i prvim skijaški savjeti za poboljšavanje i usavršavanje tehnike.

3. DAN

Otkrivanje staza izvan urednih padina za one koji to žele. Radionica za osnove freeride skijanja i osnovne upute za ponašanje u dubokom snijegu i prezentacija lavinske opreme. Prema večeri krećemo prema sljedećem odredištu udaljenom 200 km – Panorama. Večernja zabava i noćenje.

4. DAN

Panorama je nekad bila tradicionalna arena Svjetskog kupa. Upoznavanje terena i psihološka priprema za užitke koji nas očekuju na Heliski avanturi.

5. DAN
HELI SKI

Prikladno za sve rekreativce! Pod vodstvom iskusnog kanadskog vodiča i freeride skijama koje olakšavaju skijanje, strah je potpuno suvišan. Letjeti helikopterom jedinstveno je iskustvo kojeg ćete se sjećati cijeli život, tako da ne moramo ni govoriti o unikatnim tragovima koje ćete ostaviti u snijegu.

U večernjim satima dolazimo u Kicking Horse, smještaj i sv. Patrick zabava.

6. DAN
Kicking Horse

Raznovrsna ponuda sigurnih staza izvan uređenih skijaških staza je značajka kojom se može pohvaliti ovo skijalište. Preskijavanje visinske razlike od 1000 m u jednoj vožnji je samo za najizdržnjivije. Navečer se selimo u Bannf, koji se nalazi u nacionalnom parku i predstavlja pravu poslasticu u estetskom i društvenom aspektu.

7. DAN

Rezervni dan za skijanje, razgledavanje i dodatne izlete. Odluka koja se temelji na raspoloženju, vremenu i drugim okolnostima. Poslijepodne vožnja do Calgarya. Pješačenje po 17. Aveniji, obavezno zaustavljanje u steak housu, Calgary Saturday night fever i noćenje u hotelu u centru grada.

8. DAN

Shopping i odlazak do zračne luke i povratak kući.

* Svi smještajni objekti se nalaze u neposrednoj blizini skijališta. Prijevoz  automobilima je osiguran samo kod zamjene skijališta.

Termin Kanada-heliskiing:
24. – 31.ožujka 2019

British Columbia – Canada

CENA: 2.390,00 EUR

Cijena uključuje:
ZRAČNI PRIJEVOZ u ekonomskoj klasi na ruti Zagreb – Calgary (Kanada, Alberta) – Zagreb,
PRIJEVOZ automobilima na pojedina odredišta,
SKIJAŠKE KARTE (4 dana)
SMJEŠTAJ u odabranim apartmanima i hotelima na principu dvije osobe u jednoj sobi,
ORGANIZACIJA I VOĐENJE PUTOVANJA,
PUNO KOŠARA SAVJETA o vašem skijanju.

NEOBAVEZNE DOPLATE:
Cat skiing, heli skiing, dodatne skijaške karte, smještaj u jednokrevetnim sobama, osiguranje za pomoć u inozemstvu, osiguranje za otkaz putovanja.

Most Recent Projects

Start typing and press Enter to search